Легализация на свидетелство за съдимост

ministry_of_justice_apostilleСвидетелството за съдимост се издава от съответния районен съд по месторождение. То трябва да е подписано от районен съдия и от секретар. Следва неговата легализация чрез поставянето на Апостил в Министерство на правосъдието. Нашата агенция извършва тази услуга. Срокът, за който документът стои в министерството е три работни дни. Имайте в предвид, че свидетелствата за съдимост имат валидност шест месеца, отчитайте това, когато го вадите и предоставяте пред институции у нас и в чужбина.

След поставяне на Апостила на свидетелството, то се превежда от наш заклет преводач на съответния език. След което, документа се изпращат в Консулски отдел на МВнР, където се извършва заверка на подписа на нашия заклет преводач.

Една такава процедура за легализация и заверка може да трае от седем до десет работни дни, затова не отлагайте това за последния момент.

При възникването на въпроси, нашите сътрудници са винаги на разположение, затова се свържете с нашата агенция за преводи и легализация!


Четете още:

Превод и легализация – устни преводи

Превод и легализация на общински документ – какво трябва да знаете

Превод и легализация на диплома – какво е нужно да знаем

Какво трябва да знаете, когато легализирате фирмени удостоверения за чужбина