Превод на чертежи

Чертежите са неделима част от техническата документация

Именно заради това техният превод винаги съпътства процесите на изграждане и предаване в експлоатация на обекти и съоръжения. През годините в Компас – преводачески услуги сме изпълнявали такива поръчки за превод на чертежи: планове на летищен терминал, търговски обекти, чертежи на апарати, електрически инсталации и дори инсталации за компресиране на природен газ.

чертежи
Чертежите са неотделима част от техническата документация

Ще споделим нашия натрупан опит, може би ще намерите подходящото за вас решение.

Превод върху самите чертежи.

Клиентът предоставя четежите, отпечатани на плотер, и нашият преводач работи по превода им в нашия офис, нанасяйки превода с молив. След приключването му, чертожник на клиента нанася превода в чертежите посредством специализирания софтуер (AutoCAD). Този вариант е подходящ за организации, които извършват целия чертожен процес.

Превод в таблица.

Това е един универсален вариант (за локализация) – клиентът сваля надписите от чертежа в таблица, преводачът извършва превода, след което чертожник на клиента нанася превода в чертежите. Този вариант също е подходящ организации, затварящи целия цикъл.

Превод в AutoCAD или друга специализирана програма.

В Компас сме изпълнявали и такива проекти – клиентът ни предоставя самите чертежи в AutoCAD формат и ние извършваме превода вътре. В случая ние не извършваме чертожни дейности, а само превод на техническия текст вътре. От изброените варианти, този е най-скъп, но като краен резултат струва инвестираното.

Възможни са и други варианти, ние сме гъвкави и винаги можем да предложим оптимални решения за нашите клиенти.

One thought on “Превод на чертежи”

  1. Мерси за информацията. Добре е да се знае, че имате такъв опит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.