Как да легализирате фирмени удостоверения за чужбина

agentziya-po-vpisvaniyataПри издаването на публични документи (общински, фирмени удостоверения и др.), които ще бъдат легализирани за чужбина, трябва изрично да укажете при издаването, че той ще се превежда за чужбина, като на него трябва да се постави правоъгълен печат, удостоверяващ истинността на подписите и печатите в документа, също така, трябва да бъдат изписани трите имена на длъжностното лице, издало документа.

Когато става въпрос за фирмени удостоверения, издадени от Агенцията по вписванията или Националната агенция по приходите (НАП), много често клиентите забравят да поставят това изискване, а служителите от своя страна не ги информират. В някои случаи, това създава допълнителни затруднения на клиента, свързани със загубата на време. Затова, ние от Компас-преводачески услуги можем да направим това вместо Вас, за да спестим Вашето време и да можете да го отделите за други важни неща.

Самата легализация се състои в процедурата поставяне на Апостил и заверка на подписа на заклетия преводач. Ние, Компас-преводачески услуги, извършваме тази услуга.


Четете още:

НАП: Заверка преди легализация на документи

Превод и легализация на общински документ – какво трябва да знаете

Превод и легализация на диплома – какво е нужно да знаем

Легализация на свидетелство за съдимост