Локализация на много езици – случаи от практиката

Произвеждате продукт, който желаете да представите на международните пазари?

Това неминуемо е свързано с локализирането му на много езици – от рекламните брошури и етикетите до инструкциите за употреба.

Този път ще ви представя накратко два случая, свързани с многоезикови проекти за превод. Правя това с уговорката, че при нас в Компас всеки един подобен проект е индивидуален и съобразен с нуждите на всеки клиент.

Превод на рекламни брошури, етикети, гаранционни карти и инструкции за употреба на продукт, произведен в България

Наш клиент, производител на качествени продукти за дома, предлага продукцията си в Испания, Румъния, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Естония, Хърватия, Франция, Чехия, Словакия и др. Това налага локализирането на продукта за съответната страна на съответния език: превод на етикети, брошури, инструкции за употреба, гаранционни карти и т.н. За да удовлетворим нуждите на нашия клиент, ние оформихме екип от преводачи, чийто майчин е съответният език (т.нар. „native speakers“). Този проект продължава вече няколко години, нашият клиент успешно присъства на пазарите в чужбина.

Локализация на много езици - случаи от практиката

Превод на инструкции за употреба на медицински продукт, произведен в чужбина

Неотдавна реализирахме проект за многоезичен превод на инструкции за употреба на медицинско изделие. Клиентът желае да локализира продукта си за Европа, ние преведохме над 250 страници от английски на български, полски, немски, италиански и турски език. Всъщност, първоначално нашата агенция за преводи направи превод от английски на български език. Наш редактор, с технически и медицински познания, прегледа и коригира превода. След което работата бе възложена на преводачите („native speakers“), които извършиха преводи на съответните езици.

Това са само два примера от практиката ни на преводаческа агенция. Всеки един проект за превод е съобразен с нуждите на клиента. Ако желаете да преведем и локализираме вашия продукт, свържете се нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.