Превод на документи и куриерски услуги

Нашата агенция за превод и легализация, превеждайки, заверявайки и легализирайки документи, постоянно има обмен на физически материали с клиентите. Въпреки, че живеем в ерата на информационните технологии, срещаме нуждата да ползваме и куриерски услуги.

Куриерският бизнес силно се разви в последно време, сериозните фирми изградиха мрежи от офиси и куриери, автоматизирани кутии за получаване и изпращане, онлайн поръчки и т.н. Но ние ще се спрем на няколко нюанса, на които да обърнете внимание при избора на доставчик на куриерски услуги.

Начинът на доставка на преведените документи е от съществено значение
Начинът на доставка на преведените документи е от съществено значение

Надежност и проследимост.
Много е важно вашият оригинален документ да достигне до нас, или неговият превод, заверен или легализиран, да достигне обратно при вас – в цялост, без повреди. Изключително е важно фирмата за куриерски услуги да предоставя проследимост на пратката. Съхранявайте товарителницата – така ще знаете къде е пратката. Ако ние изпращаме към вас важни документи, можете да поискате да ви предоставим номер на товарителницата.

Срок на доставка.
Срокът на доставка е важен. Преди да изберете доставчик на куриерска услуга, осведомете се какви услуги по отношение на сроковете за доставка. Ако често ви се налага да гоните къси срокове, убедете се, дали извършват доставки в деня на завката на куриер.

Съотношение цена-качество.
От опит знаем, че понякога „евтиното“ излиза по-скъпо. Понякога търсенето на по-ниска цена е за сметка на гореизброените параметри – качеството на куриреската услуга се влошава. От друга страна, прекалено скъпата доставка на документите ще генерира допълнителни разходи. Тук е важно да направите преценка от какво се нуждаете, какви разходи бихте поели и не на последно място, до каква степен разходите за куриер ще оскъпят превода и легализацията на вашия документ.

Ако имате някакъв опит в това отношение, ще се радваме да го споделите с нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.