Пълномощно за пътуване с автомобил в Турция и Беларус

Ако често пътувате с автомобил, който не е ваша собственост, за страните на Европейския съюз не е необходимо да вадите пълномощно от собственика. От нашата практика на агенция за преводи, знаем че такива нотариално заверени пълномощни, от собственика или от лизинговата компания, са необходими при пътуване в Турция и Беларус (това, което сме срещали като необходимост на нашите клиенти).

Какво трябва да направите? Ако автомобилът е собственост на физическо или юридическо лице, то собственикът трябва да подпише съответната декларация пред нотариус. Ако е собственост на лизингова компания, нотариално завереното копие се подписва от неин представител.

След което, донесете пълномощното при нас, наш заклет преводач ще го преведе на съответния език, ще го разпечатаме на наша бланка, преводачът ще подпише превода, ще поставим печат на агенцията. Не е необходима легализация на пълномощното (заверка Апостил и заверка подписа на заклетия преводач), но ако се наложи, и това можем да направим!

Пълномощно за МПС при пътуване в Турция и Беларус
При пътуване в Турция и Беларус с чужда кола е необходимо собственикът на автомобила да ви издаде пълномощно, което да бъде преведено

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.